Hälsa och skönhet

Att känna sig vacker brukar kunna påverka den mentala hälsan att även må bättre psykiskt. Nu menar jag inte att det bara är utsidan som räknas, utan att vi kan må bättre om vi ser oss i spegeln och blir nöjda med det vi ser. Om vi dessutom kan göra oss vackrare med bra produkter, som både är bra för oss och vår miljö, så är det ännu bättre. Om man satsar på ekologisk, naturlig hudvård och smink så når man det målet.

Ekologisk hudvård

grön-gåva

Vad är då ekologisk hudvård? Jo, det som skiljer ekologisk hudvård från konventionell är ingredienserna. I ekologisk hudvård försöker man i största möjligaste mån att hitta ingredienser som är naturliga, från naturen. Man undviker mineraloljor, syntetiska kemikalier och färgämnen som i värsta fall kan ge hormonstörningar och allergiska reaktioner.  Visste du att det du smörjer på din hud är nästan lika viktigt som det du äter. Kroppen tar nämligen upp hela 60 % av de ämnen som vi smörjer på vår hud. Så smörjer vi oss med produkter som innehåller kemiska tillsatser går de in i vår hud och in i vårt blodsystem. Det är idag mer regel än undantag att hudvården vi köper i våra butiker baseras på syntetiska ämnen som våra kroppar inte mår bra av och inte kan göra sig av med. I Sverige  använder vi oss idag i snitt av 12 skönhets- och hårvårdsprodukter per dag, tänk så många olika kemikalier som då kommer in i vår kropp. Kemikalierna används för att försköna produkternas konsistens, doft och färg.

Köpa ekologisk hudvård online

Idag finns det många bra webbshoppar online som säljer ekologisk hudvård. Ett enkelt sätt att hitta dem är att använda någon av de större sökmotorerna som finns idag, så som Google. Sök på ekologisk hudvård så får du upp många bra olika webbshoppar som säljer ekologisk hudvård. Eftersom det inte alltid är så lätt att hitta ekologisk hudvård, framförallt i de mindre städerna och orterna så är det ett bra sätt att handla online. Bra att ha i åtanke är att kolla upp så att webbshoppen du handlar av har säkra leveranser och betalsystem, så att du tryggt kan handla. Det som är så bra med att handla online är att du kan göra det på den tid som passar dig, du behöver inte springa mellan de olika fysiska butikerna som finns och passa öppettider. Som pricken över i:et får du även varorna levererade hem till din adress.