Hälsoapparna för dig

kvinna på soffa

Precis som fler och fler intresserar sig för hälsa så blir även tekniken en större och större del av våra liv. Även om detta skapar oro hos vissa så har det även skapat nya möjligheter till hjälp som inte fanns tidigare. Här listar vi några av de bästa apparna till iPad som  hjälper dig hjälpa dig själv.

Beslutsångest?

Om du ibland har svårt att välja och beslutsångesten slår till så kommer här ett hjälpmedel för dig. Psykologifabriken.se har skrivit om appen Unstuck som hjälper dig att tackla beslutsproblematiken från ett KBT perspektiv.

Flygrädd?

Att vara rädd för att flyga är inte speciellt ovanligt men det finns hjälp även där. Det är flygbolaget Virgin atlantic som står bakom appen ”Flying whithout fear” som i sin tur är baserad på en kurs med samma namn. Det bör även nämnas att kursen har varit enormt lyckad för de som har testat den. 98% av alla som deltagit säger efteråt att den hade hjälp dem.

Appen har både förberedande funktioner och övningar för att hjälpa dig med rädslan samt övningar och hjälp du kan använda när du väl är på planet.

Socialfobi?

Professor Per Carlbring har utvecklat en app som är tänkt att bekämpa social fobi genom att ge användaren utmaningar. Appen håller just nu på att testas men är öppen för fler sökande.

Tillbehör

När man jobbar med ångest och rädsla kan det ibland bli spänt och man kanske är rädd att man tappar sin dyra elektronik. Då detta kan hindra dig från att inte använda apparna så ofta som du borde är det viktigt att du har rätt fodral eller väska till din iPad. Förhoppningsvis hjälper detta dig så att du alltid har med dig din platta och använder den ofta.

Sammanfattningsvis är det bara att köpa en iPad, ett iPadfodral, ladda ner apparna och sätt igång. Förhoppningsvis så hjälper detta dig att nå dina mål på rekordtid.