Hantera stress

Stress
Stress är ett mer och mer vanligt problem i dagens samhälle, och det är inte man borde ignorera. Stress kan få både din kropp och själ att lida, det är viktigt att man tar itu med problemet och försöker finna sätt att hantera sin stress.

Identifiera och hantera orsaken

Det första steget är att identifiera källan till din stress, och när du gjort det kan du se till att undvika det som gör dig stressad. Till att börja med kan det vara så att du måste planera bättre, göra scheman för det som ska göras, och ha förståelse för hur lång tid saker och ting tar. Kanske du måste lära dig att säga nej till saker och personer, ändra ditt boende, förändra din karriärsinriktning, eller till och med byta jobb.

Att tänka positivt

Stress påverkar oss både mentalt och fysiskt, och ett sätt att börja hantera den kan vara att försöka tänka positivt. Försök att se det positiva i så många situationer som möjligt, detta låter möjligen lite väl simpelt, men det är ett bra första steg. En positiv attityd kan förbättra din vardag.

Acceptera dina känslor

När stressen gör sig påmind följs den ofta av känslor som ångest, oro, eller rädsla. Det är viktigt att inte ignorera dessa känslor, se till att ta dem på allvar så du kan även ta itu med det som kan orsaka känslorna. Det är även frigörande att tala om för någon vad det är du känner, tala om dina känslor och varför du känner dem.

Hitta sätt att koppla av

Se till att du har något sätt att koppla av under dagen. Detta betyder olika för olika personer, kanske ditt sätt att koppla av är ett pass på gymmet, en massage, eller ett varmt bad. Hitta det som fungerar för dig. Om det känns svårt att hantera själv, bör du söka hjälp, kontakta din lokala vårdcentral så kan de ge dig kontaktinformation.