Hårvård som är bra för alla

Att hitta ett schampo som passar ens egna unika behov är inte lätt. Det finns en hel djungel av produkter på marknaden och det krävs en expert för att förstå vad som är i schampot och vad det ska vara bra för. Inte sällan slutar det med att man får prova sig fram. Men hur vet man då vad man ens ska prova, kanske du undrar. Första steget är att förstå sig på sitt hår, är det tunt eller tjockt, färgat eller ofärgat, torrt eller fett och så vidare. Försök att bilda dig en uppfattning för att på det sättet förstå vad du behöver för just ditt hår. När du gjort det så kanske det kan bli lite enklare att navigera i djungeln.

De flesta svenskar tvättar håret varannan till var tredje dag. Det innebär att vi använder ganska stora mängder schampo och balsam som spolas ut och skall hanteras av naturen. Många av ingredienserna i hårdvårdsprodukter är inte naturliga utan är framtagna i laboratorium av kemister. Det gör också att naturen får svårt att bryta ned dem. Ett sätt att minska sin miljöpåverkan kan därför vara att testa veganska hårprodukter.

Färgat hår är så pass vanligt numera att ofärgat hår framstår som något exotiskt. Ett färgat hår kräver att vi löpande färgar utväxten och piggar upp kulören. Om du har färgat håret i en kulör som ligger långt från din naturliga färg så kan det kännas som att du inte gör annat än springer hos frissan för att bibehålla ett snyggt hår. Det kan därför vara en bra idé att välja färger som är i liknande nyanser som ditt naturliga hår, eller att inte färga utväxten utan istället tona som är en mildare och icke bestående färg. Om ditt färgade hår börjar tappa lyster och se urtvättat ut så kan vi varmt rekommendera att köpa ett schampo med pigment. Då kan du pigga upp ditt redan färgade hår utan att behöva färga om det.