Hjälp dig själv i hemmet

house friendly ecoDu kan uppnå en mer hälsosam vardag genom ändringar i ditt eget hem. Ibland behöver du inte ens kliva upp ur fåtöljen för att göra vardagen lite lättare och hälsosammare. 

Skippa tillsatserna

Köp inte halvfabrikat. E-nummer och tillsatser gör kroppen ingen nytta samt brukar dessa produkter kosta mer i det långa loppet. Att laga mat tar inte lång tid. Det är få minuter du sparar in genom att köpa halvfärdiga rätter. Köp så naturliga råvaror som möjligt och du kommer att märka skillnaden väldigt fort. Ta några minuter ur din dag och läs om på några e-nummer på aktavara.org som du har i skafferiet just nu. Du blir nog förvånad över vad som faktiskt tillåts i Sverige och EU.

Ditt eget apotek

En del saker har man alltid hemma: tabletter mot magont, huvudvärk och muskelvärk brukar alltid finnas i medicinskåpet. Sedan kommer gångerna då man skulle behövt lite andra saker: kanske en mildare handtvål och lotion för den med torr hud, tabletter inför allergisäsongen eller mot tarmbesvär och så vidare. Nuförtiden finns hjälpen att få på nätet. På sajten apomera.se kan du köpa hem värktabletter, skönhetsvård och intimartiklar med ett knapptryck. Du behöver inte tvinga dig till apoteket eller affären när du har ont eller besvärligt.

Ett friskdoftande hem

Inte är så skönt som att befinna sig i ett rent och städat hem. Det är som terapi för stressnivåerna. Du kan göra ännu större skillnad för ditt välbefinnande genom att slå ett slag för miljön, både i världen och i hemmet, på samma gång.Skaffa miljövänliga städprodukter eller skapa dina egna. Genom att blanda bakpulver, ättika och vatten kan du få ett allrengöringsmedel som heter duga! Med några droppar eterisk olja får du till och med din egen favoritdoft med på köpet. För en lite lyxigare allrengöring kan du följa receptet hos expressen.se. I deras lista hittar du flera skonsamma knep för att hålla hela hemmet skinande rent.