Kom igång med träningen

Börja träna är nog något som många funderat på, men ofta blir det inte av. Möjligtvis börjar man och kör några pass, men lägger av eftersom man tröttnar. Dock är det så att träning visst kan vara rolig, det gäller bara att hitta den rätta träningsformen.

Här kommer några tips på hur man kan komma igång med träningen och sedan fortsätta. När man tänker träning är det viktigt att komma ihåg att träning inte bara behöver innebära löpning i spåret eller hårda pass på gymmet. Träning kan också innebära att spela fotboll eller tennis, simning eller varför inte ett aerobics-pass.

Funderar man på att börja träna gäller det att inte ha för höga mål i början och tänka att man ska träna fyra-fem pass i veckan och komma i topptrim på en månad för det kommer man inte orka. Ett bra mål under de första månaderna kan vara att försöka träna en eller ett par gånger i veckan. När man därefter blivit lite varm i kläderna kan man öka på med ytterligare ett pass.

Vad är då den bästa träningen är det nog en del som undrar. Som sagt det gäller att hitta en träningsform man trivs bra med oavsett om det handlar om löpning, träning på gym, simning eller någon form av bollsport eller liknande. Ett bra tips är att variera mellan flera olika träningsformer, dels får man en allsidig träning, dels blir träningen roligare.

Det är också viktigt att komma ihåg att även lite träning faktiskt har en avsevärd effekt på hälsan, det vill säga ingen träning är förgäves. Så se till att komma igång med träningen och kom ihåg att lite är mycket bättre än inget alls!