Tid för avslappning

Ibland kan vardagen upplevas som stressig på olika sätt och då är det viktigt att man hittar tid att slappna av och återhämta sig, någonting som behövs för både kropp och själ. Här kommer några tips på vad man kan göra för att slappna av i vardagen.Några av tipsen är hämtade från http://passionar.se/avslappning-tips.aspx.

Promenad

Även om man till viss del anstränger sig under en promenad så är det ändå avslappnande att gå ut och gå en runda i friska luften och rensa tankarna. Framför allt om man suttit vid ett skrivbord en hel dag. Ett bra tips är att försöka få in en liten promenad varje dag, 20-30 minuter räcker gott, antingen på lunchen eller efter jobbet.

Lyssna på musik

Musik är något av det bästa som finns om man vill slappna av. Att bara lägga sig ner en kvart och lyssna på sin favoritmusik är något av det bästa som finns och som sagt väldigt avslappnande, som terapi för själen. Idag har man tack vare den tekniska utvecklingen nästan alltid tillgång till musik i någon form var man än befinner sig.

Läsa böcker

Läsa böcker är ett mycket bra sätt att koppla av på. Det som är bra med böcker är att man egentligen aldrig kan tröttna på att läsa dem eftersom det som bekant finns oändligt många böcker att välja på. Dessutom är det helt gratis att läsa böcker, bara att gå till närmaste bibliotek och låna. Det är ett sätt att ”fly verkligheten” och leva i någon annans värld för en stund.