Tips för dig med torr hud

En torr hudtyp är en av de vanligaste hudtyperna som finns. När temperaturen börjar att sjunka och vi lämnar sommaren med dess naturliga återfuktare bakom oss är det väldigt vanligt att man får torrare hy.

Det finns många bra hjälpmedel för torr hud som kan vara bra att kolla upp. Ifall du kan känna igen dig i att du har hud som blir torr, kliar och fnasar kan detta inlägg vara värdefullt. Här nedan får du några tips på hur du tar hand om din alltför torra hud.

Massa fukt

För det första behöver du tillföra ännu mer fukt i din hudvård. Det finns många bra produkter som är framtagna för att boosta din hy med mer fukt. Det finns allt ifrån masker, serum och krämer. Ett tips är att köpa en nattkräm som är något fetare och låta den verka över natten. Till kroppen finns det många bra lotions du kan smörja in dig med för att åtgärda torr hud.

Milda produkter

För det andra behöver du köpa mildare produkter. På sommaren tål huden oftast mer än vad den gör på vintern när huden blir torrare. Du kan till exempel köpa en mild rengöring som är snällare mot huden.